Klankpoort 2009
01 poort-kleur
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

In opdracht van het Noordbrabants Museum maakte ik in 2009 een klankproject als inleiding op een tentoonstelling over muziek in de kunst.

Met hendels en pedalen konden mechanisch allerlei klanken opgeroepen worden. Van oliedrum tot fietsbel. Collega-kunstenaar Frans Vogels en mijn partner Tineke Goemans bouwden en fantaseerden naar hartelust mee. De Klankpoort was bedoeld om verwondering op te roepen en van al die verschillende geluiden zelf muziek te maken.

De Klankpoort stond uiteindelijk meestal onbeheerd op het voorplein van het museum en bleek niet bestand tegen de ongeremde heftigheid van zeer veel jonge ‘componisten’ (op zich wel een compliment, dat wel…) en moest vroegtijdig het veld ruimen.